PERS

 

RECENSIES LA TRAVIATA (2017)

Volkskrant: "Van Eijk boft met de sopraan Aylin Sezer, die de complexe rol van Violetta op alle fronten aankan. Ze zingt krachtig waar het moet en breekbaar wanneer de afgematte vrouw denkt aan haar vervlogen droom van liefde."

NRC: "Aylin Sezer in de titelrol heeft een gloedvolle stem en schittert in aria’s als ‘Addio del passato’..."
"...Zet de regie La Traviata in als pamflet tegen vrouwenmisbruik, de muzikale begeleiding is eerder melancholiek. Dit leidt tot een indrukwekkend samenspel."

Theaterkrant: “Dat is wat Van Eijk met haar productie beoogt: ze grijpt La Traviata aan om te laten zien hoe onmenselijk de hedendaagse seksindustrie kan zijn, waarin vrouwen niet meer zijn dan wegwerpartikelen. Daarin slaagt deze productie wonderwel, niet in de laatste plaats dankzij de prestatie van sopraan Aylin Sezer in de titelrol."

RECENSIES AIDA (2001)

NRC Handelsblad: "De individuele profilering van de personages en de detaillering van hun wisselende onderlinge relaties zijn ongekend in een Aïda, die vrijwel altijd zeer globaal en esthetiserend wordt gebracht. (….) Amneris, een opvallend goed gezongen en geacteerde rol van Klara Uleman, is een zeer hedendaagse verwende puber, een akelig wicht met snel wisselende humeuren. (…) Van Corina van Eijk is deze tiende weilandproductie met deze geloofwaardige en indringende slotscène wat betreft interpretatie, enscenering en dramatisch effect de beste. Het is ook van alle Aïda’s die ik zag, wel de belangwekkendste."

Lees hier meer recensies van Aida uit 2001. 

DOWNLOADS AIDA (2018)

Contact
Voor vragen over pers en publiciteit kunt u contact opnemen met Margreet van Litsenburg: margreet@operaspanga.nl of tel. 06-48033716.