OPERA SPANGA

 

MEDEWERKERS

Ria

Ria Jongstra

zakelijk leider

 

Zij werkt als zakelijk leider voor Opera Spanga vanaf maart 2022. Haar theaterroots zijn in 1986 gestart. Ze  heeft ruim 12 jaar gewerkt bij schouwburg De Lawei in Drachten als assistent directeur. Daar was ze verantwoordelijk voor alle niet-artistiek inhoudelijke zaken. Eenzelfde baan had ze zeven jaar bij een bouw- en betonrenovatiebedrijf. Weer een heel andere tak van sport. Daarna een paar jaar gewerkt als hoofd ondersteunende dienst bij Parnas, Centrum voor de Kunsten in Leeuwarden.

Vanaf 2010 werkt ze voor diverse basisscholen in Friesland bij KyK als manager bedrijfsvoering. Hier is ze verantwoordelijk voor alle niet-onderwijskundige zaken. Ze  doet ook vrijwilligerswerk: zakelijk- en productieleider van muziektheaterproductie BROEST, penningmeester van Vereniging Duende moderne dans en van Restaurant Hartig (laagdrempelige eetgelegenheid).

In het verleden het tournee van Inez Timmer met haar solomusical Mademoiselle Chanel begeleid, penningmeester van Vrienden Meeuw I Jeugdtheaterschool en Soli Brass Leeuwarden. Ze was penningmeester van Jeugd Dans Opleiding Friesland en verzorgde ook de productieleiding van voorstellingen van deze jonge dansers en muziektheater Blau Hynder op Oerol kon op haar hulp rekenen.

Naast de zakelijke leiding voor Opera Spanga werkt ze als zelfstandige voor BUOG en daar is ze productieleider voor Ut Liwadder Bieroproer. Ze spreekt bij vieringen en eerder presenteerde ze concerten en festivals.