OPERA SPANGA

 

MEDEWERKERS

Ewa2022

Ewa Pradzynska-Kostecka

zakelijk leider

 

Ewa Pradzynska-Kostecka is producent van evenementen en cultureel manager. In de jaren 2017-2020 heeft ze als manager van BOTO Theater in Sopot (Polen) gewerkt. Ze organiseerde daar concerten, tentoonstellingen, culturele bijeenkomsten en produceerde voorstellingen. Tijdens haar werk als manager BOTO is één van het belangrijkste jazz scenes in Polen geworden. BOTO was ook de host van veel festivals, waaronder Literacki Sopot (het grootste literair festival in Polen), Sopot Jazz Festival en Twee Theaters Festival van de Poolse Radio en Televisie. Elk jaar produceerde Ewa twee theaterfestivals – Sopot Non-Fiction (het eerste en het grootste documentaire theaterfestival in Polen) en Sopockie Konsekwencje Teatralne.

Vroeger werkte Ewa als assistent van de directeur van de Dramatische Theater in Warschau, als sales manager bij een uitgeverij en ook als verhuurmanager. Toen zij een twintiger was, heeft ze co-georganiseerd en was ze betrokken (in verschillende functies - als vrijwilliger, artiesten opvangen e.a.) bij vele theaterfestivals in haar thuisstad, Poznan - de culturele hoofdstad van de Poolse alternatief theater.

De ervaring die ze in deze verschillende posities heeft opgedaan helpt haar om de complexiteit van het produceren van evenementen te begrijpen.
Als actrice heeft ze in ruim 40 theaterfestivals opgetreden, zoals in Polen en in het buitenland, waaronder in Edinburgh Fringe Festival en Mianyang Children’s Theater Festival in China.

Ze woont sinds januari 2021 met haar man en twee katten in Groningen. Ze heeft als vrijwilligerscoördinator tijdens de NonFiction Photo Festival 2021 gewerkt, dat hielp haar de culturele scene van Nederland beter te leren kennen.