Leeuwarden-Fryslân 2018

Culturele Hoofdstad van Europa


Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar aan om de kop boven het maaiveld uit te steken. Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip (gemeenschap) naar een iepen mienskip (open gemeenschap) te gaan. Door de kansen die zich voordoen te zien en te luisteren naar nieuwe inzichten. Door flexibel te zijn en je aan te passen zonder jezelf te verliezen. 

Hoofdprogramma Leeuwarden-Fryslân 2018

Opera Spanga is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Als een van de weinige gezelschappen zijn we ook op Malta te zien, in het kader van Valletta 2018: op 13 en 15 september wordt Aida in Valletta opgevoerd. 

Ook is er in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 extra veel te doen rondom Aida. Zo worden er onder meer vier nieuwe triomfmarsen gecomponeerd door vier verschillende componisten: de werken van Monique Krüs, Feras Khouri, Floris van Bergeijk en Jente Meijer zullen voorafgaand aan de voorstellingen van Aida worden uitgevoerd op het operaterrein in Spanga. Ook is er een fototentoonstelling van Noorderlicht, een kijkhut voor niet-bestaande vogels van kunstenaar O.C. Hooymeyer en een expositie met werk van kunstenaar Dirk Kerst Koopmans.

Lees hier alles over onze voorstelling Aida.